För dig som använder POP3 kommer du se att ditt program kan ansluta och mailen börjar fungera av sig själv.

För dig som använder IMAP behöver du lägga in en NY mailprofil för att synka mailen.
VIKTIGT! Du kan INTE bara ändra inställningarna på din nuvarande mailprofil för då kan mail försvinna.

Fungerar inte mailen är det troligtvis för att du kör IMAP, det gör en stor del av våra mailkunder.  Vi har valt att byta värdnamn. Det innebär att man måste skapa en ny mailprofil / “användarkonto” i mailprogrammet (t.ex. Outlook) för att sedan dra över de gamla mailen till det “nya” kontot. Det är alltså samma e-post och uppgifter som du har nu och inte en helt ny e-postadress som behöver skapas.

För att få igång mailen via Outlook på nytt enligt ovan kan du följa vår guide nedan:

Gå till guiden för Outlook →

Gå till guiden för Thunderbird →

Gå till guiden för Mac mail→

Gå till guiden för iPhone/ipad→

 

För att se dina nya mailinställningar går du in på www.internet.se/mailguide

Inom denna länk fyller du mailadressen det gäller i första rutan och väljer sedan programmet du ska installera din adress i. Den kommer då ge dig alla aktuella mailinställningar för ditt konto.

 

När det nya kontot är klart kommer det synka upp mailen. När mailen är på plats kan du sedan dra över mail om du upplever att något saknas. Har du mappar kan du dra hela mappar. Ett tips är att hålla inne CTRL så du får upp plustecknet som visar att du kopierar över istället för att flytta.

Vill du komma igång att skicka mail direkt kan du logga in på webbmailen direkt på vår hemsida. Detta gäller om du vill skicka mail från idag.

För att få hjälp med att synka nyare mail om du använt ett mailprogram (t.ex. Outlook) så kan du ringa supporten. Observera att en del kommer fortfarande uppleva störningar även i webbmailen. Vi är medvetna om problemet och jobbar för fullt även med detta.

Du är varmt välkommen att ringa 031-263000 om du behöver hjälp, växelval 1. Men vi varnar för att väntetiden under dagen kan vara avsevärt längre än normalt.

Logga in på din webbmejl

Bli kontaktad

Fyll i formuläret nedan så återkommer någon av våra trevliga kundansvariga till dig. Ha en bra dag!