Vad är spam? 3 metoder som minskar mängden skräppost

Publicerad

Aktuellt, Epost, Webbhotell

Skräppost eller spam är oönskade reklamutskick, bedrägeriförsök eller utskick av datorvirus via elektroniska medier, vanligast förekommande i e-post.

Man skulle kunna säga att spam är motsvarigheten till direktreklam eller telefonförsäljare.

Hur skyddar du dig mot spam?

För att skydda dig mot spam behöver du ett spamskydd dvs ett filter som sållar bort allt oönskat. De flesta mail-clienter har redan inbyggda spamfilter som identifiera och isolerar spam.
Men det garanterar inte att du slipper alla mail du inte önskar.

Det finns ännu inget som svartlistar allt spam, en del går därför förbi spamfiltret. För att hantera de som går förbi det automatiska filtret finns det verktyg, där du själv kan hantera spam-mailen och sätta regler för vad du tycker är skräppost/spam.

3 faktorer som kan hjälpa dig bli av med spam.

1. Logga in på webbmailen på förstasidan > Välj kugghjulet som ska finnas längst upp i högra hörnet > Filter.

Här kan du sätta egna regler vad som ska hända när din e-postadress får något som är klassat som spam. En vanlig regel är att ställa in så att allting som är markerat som spam ska lägga sig i din spam-korg då du sedan kan radera eller svartlista dom där. Se nedan:

Om X-SPAM-FLAG är lika med Yes flytta till Inkorgen.

2. Man kan även svartlista specifika e-postadresser som du inte vill ta emot epostmeddelanden ifrån. Vissa som skickar ut reklam kan byta en siffra/bokstav i eposten och därför
kan man behöva svartlista dem flera gånger. Men detta bör fungera.

För att svartlista en e-postadress loggar du in på webbmailen > Gå in på spam-meddelandet du fått > Håll muspekaren över avsändarnamnet och välj lägg till i svartlista.

Fungerar även att välja ikonen för “tumme-ner” när du är inne på spam-meddelandet.

3. Märker du att det inte stoppar och det är din egna adress som skickar ut spam-meddelande så rekommenderar vi en virus-sökning på din PC/MAC och även byta ditt lösenord för epostkontot.

Internetse

Logga in på din webbmejl

Bli kontaktad

Fyll i formuläret nedan så återkommer någon av våra trevliga kundansvariga till dig. Ha en bra dag!