3 [Mycket viktiga] anledningar till varför du behöver en riktig e-post till ditt företag

Publicerad

Epost, Webbhotell

1. En domänbaserad e-post förstärker ditt varumärke och skapar fler kunder

Vi börjar med det viktigaste. Hur dina kunder uppfattar ditt företag. Som företagare vill du förstås bygga upp ett varumärke som dina kunder förknippar med förtroende och seriositet.

malin.andersson@hotmail.com VS malin.andersson@swedbank.se

Frågan är därför om det blir någon skillnad i kundens uppfattning om de å ena sidan får ett mejl ifrån malin.andersson@hotmail.com eller från malin.andersson@swedbank.se?

Även om det är samma person som skickar mejlet, med exakt samma innehåll.

Vi vill påstå att det blir en stor skillnad.

Om avsändaren är hotmail.com kommer kunden att uppfatta det som ett mejl ifrån en privatperson. Eller i värsta fall som ett bluffmejl.

Kopplingen till att det faktiskt kommer från en person på en stor, svensk bank saknas ju helt här.

Men du behöver inte bara lyssna på vår åsikt. I IIS senaste rapport Svenskarna och Internet från 2018 angav drygt 2 av 3 svenskar att de uppfattar företag med e-postadresser som slutar med hotmail.com, gmail.com eller telia.com som oseriösa, omoderna och opålitliga.

Använder du däremot en domänbaserad e-postadress (t ex info@dittforetag.se) så påminns mottagaren om ditt företag i varje mejl du skickar – vilket stärker ditt varumärke och marknadsför din webbsida.

2. Du har kontroll (och äganderätt) över dina mejl

Har du någon gång läst det “finstilta” när du signar upp dig för en gratis e-postadress? Förmodligen inte.

Det är inte vår avsikt att komma med domedagsprofetior. (Och nej, du ger inte bort rättigheten till din bostad och framtida inkomst bara för att du skaffar en gmail)

Däremot så accepterar du att företaget som faktiskt ÄGER e-posten kan ta sig olika rättigheter i utbyte mot att du får använda deras e-posttjänst gratis.

Som att de när som helst kan exponera dig för annonser och reklam. Eller “Meddelande från våra partners” som det heter på reklamspråk.

Men också att acceptera det faktum att din e-post kan bli avstängd – och permanent borttagen – om du bryter mot de regler och riktlinjer som varje användare måste hålla sig till.

Med en domänbaserad e-postadress så har du betydligt större kontroll.

Du (eller ditt företag) äger domänen och kan på så vis bestämma över e-posten på ett helt annat sätt.

Du kan själv sätta riktlinjer för hur den ska användas och vem som ska ha tillgång till den.

Samtidigt som du aldrig behöver vara orolig för att bli avstängd eller ta emot reklam från tredje part som du inte bett om.

3. Du kan få hjälp med din e-post när det strular eller med viktiga inställningar (epost i mobilen, i Outlook etc)

Med en gratis epostadress saknas support, annat än via “forumtrådar” och hjälptexter du själv får leta efter på nätet.

För en företagare är det här oftast ingen bra idé. Det är krångligt och tidskrävande och du riskerar att förlora både kunder och pengar under tiden.

Med en domänbaserad e-postadress kan du få hjälp om e-posten inte funkar som du vill.

Du kanske har viktiga beställningar som inte kommer fram (kanske fastnar de i något filter), du kanske vill ha hjälp med att strukturera dina meddelande i olika mappar, skapa filter, få bort SPAM, skapa olika maillistor mm.

Ett annat vanligt ärende är att få hjälp med att ställa in så att din epost fungerar i mobilen och koppla den till en epost-klient såsom Outlook, Thunderbird eller Mac Mail.

Vill du vet mer om hur du kommer igång med e-post för ditt företag?

Hör av dig till oss på Internet.se. Ring 031 – 26 30 00 eller mejla oss på support@internet.se, så berättar vi mer om hur du kommer igång. Vi har över 30 års erfarenhet att hjälpa företag etablera sig på nätet.

Läs mer om våra webbhotelltjänster här.
Läs mer om hur du beställer ett domännamn här.

Kontakta oss

Åsa Hildingsson

Logga in på din webbmejl

Bli kontaktad

Fyll i formuläret nedan så återkommer någon av våra trevliga kundansvariga till dig. Ha en bra dag!