3 anledningar till att genast installera SSL-certifikat [HTTPS] på din hemsida

Publicerad

SSL

Med ett SSL-certifikat blir din hemsida inte bara säkrare. Den får också bättre förutsättningar att dra in fler kunder.

I det här inlägget ger vi dig 3 anledningar till varför du genast bör installera ett SSL-certifikat [HTTPS] på din företagshemsida.

1. Det är säkrare

SSL-certifikat har de senaste åren gått från att vara en angelägenhet för framförallt e-butiker och banker till att bli något av en hygienfaktor på nätet.

HTTP (“Hyper Text Transfer Protocol”) är det protokoll som skickar information mellan din webbläsare och webbplatsen du besöker, och HTTPS är den säkra versionen av det här protokollet (S står för “säkert”).

Det betyder att data krypteras innan de skickas, vilket gör det svårare för hackare att stjäla data. Detta är särskilt viktigt när du delar känslig data såsom kreditkortsuppgifter.

Men det är inte bara onlinebutiker och banker som behöver HTTPS. Varje gång någon delar personuppgifter (t.ex. fyller i en kontaktformulär) bör dessa uppgifter skickas säkert.

En annan aspekt är att hackerattacker och olika hot mot säkerheten online ökar för varje år – det visar flertalet färska undersökningar.

säkrare SSL-certifikat - https

2. Du får mer kärlek av Google (och fler kunder)

Den mest angelägna orsaken till att genast installera SSL på din hemsida är för att Google vill det.

Google gick redan under 2014 ut med https som en rankingfaktor – en faktor som bara har blivit allt viktigare sen dess.

Poängen här är att Google förmodligen skickar en hel del av trafiken som din webbplats tar emot – och bara av den anledningen är det värt att följa deras rekommendationer.

Men om tanken på följa Googles rekommendationer inte räcker, är det bra att veta att Google även har aktiverat ett varningssystem som märker alla HTTP-webbplatser som “inte säkra” i Chrome-webbläsarfältet.

SSL och https i Google Chrome

Har du inte installerat https är det här förstås en rejäl badwill-signal för dina besökare och potentiella kunder. För vem vill klicka sig vidare på ett hemsida som är märkt som osäker?

Det kan också vara värt att notera att Google Chrome numera har en marknadsandel på ca 60% av alla nätanvändare.

3. Det är enkelt att installera

Tekniken bakom SSL har utvecklats under många år och sannolikt varit ett utmanande projekt – även för nätets mest luttrade kod-ninjas och datornördar.

Men det behöver inte du tänka på. Att köpa och installera ett SSL är idag enklare än någonsin.

Vill du göra det verkligt enkelt för dig är det bara att ringa oss på 031 -26 30 00 – eller beställa direkt på webben, så fixar vi resten.

Du kan läsa mer om hur du beställer SSL på den här sidan.

4 Snabba fakta om SSL/HTTPS:

1. Ett SSL-certifikat används för att kryptera kommunikation mellan en klient och en server. Exempelvis mellan en webbläsare och en webbplats.

2. Krypteringen förhindrar hackare och angripare att avlyssna överföringen och stjäla värdefull data, som exempelvis kortuppgifter eller lösenord.

3. S:et i https står för “Secure”

4. Google använder SSL som en rankingfaktor. Detta innebär att om din hemsida har https, så ökar sannolikheten för att den ska synas i toppen på Google.

Vill du veta mer om hur du får SSL på din hemsida?

Hör av dig till oss på Internet.se. Ring 031 – 26 30 00 eller mejla oss på support@internet.se, så berättar vi mer.

Läs mer om hur du beställer SSL på denna sida.
Läs mer om våra webbhotelltjänster här.

Kontakta oss

Åsa Hildingsson

Logga in på din webbmejl

Bli kontaktad

Fyll i formuläret nedan så återkommer någon av våra trevliga kundansvariga till dig. Ha en bra dag!